Campagne M/V/X? En dan?

 

Open je ogen. Verruim je blik.

M/v/x ? En dan?

Wekker loopt af. Opstaan. Badkamerritueel. Naar het werk gaan. In de file staan of wachten op de trein. Op het werk. Gezellig lunchen met collega’s. Nog meer werken. Naar huis. Eten klaarmaken. Gezellig tv-kijken. Slapen gaan.

Herkenbaar, niet? Een dag uit het leven van een trans persoon… is niet anders dan een dag uit het leven van jou of mij.

Er heersen helaas nog steeds hardnekkige vooroordelen over trans personen. Hierdoor zijn ze nog vaak het slachtoffer van discriminatie en geweld. Dit kan niet in de maatschappij. Deze campagne wilt de samenleving meer vertrouwd maken met trans personen. Transgender zijn is absoluut geen ziekte. Soms komt je genderidentiteit gewoon niet overeen met je biologische geslacht. Door sensibilisering moet het begrip voor en de algemene aanvaarding van trans personen verbeteren.

Wil je meer weten over trans personen, of heb je specifieke vragen?
Neem dan gerust een kijkje op de site van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Ook op de sites van het Transgender Infopunt, Genres Pluriels, çavaria en het RainbowHouse vind je meer informatie. Daarnaast zijn er nog heel wat organisaties die zich inzetten voor LGBTI-personen.

Wanneer zijn trans personen het slachtoffer van transfobie?

  • Als ze slecht behandeld worden omdat ze transgender zijn.
  • Als ze gediscrimineerd worden omdat ze transgender zijn.
  • Als ze het slachtoffer worden van fysiek, verbaal of seksueel geweld omdat ze transgender zijn.

Waar kunnen slachtoffers van transfobie terecht?

Wat doet de overheid?
Met het Interfederaal Actieplan zet ook de overheid zich in voor de strijd tegen discriminatie en geweld van LGBTI-personen.

 


Deze sensibiliseringscampagne is een creatie van Hotel Hungaria. Ze kwam tot stand in opdracht van de federale minister belast met Gelijke Kansen, met de steun van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en de Federale administratie gelijke kansen.