27% van Belgische transgender werknemers verliet job door vijandige werkomgeving

31 maart 2017

In het kader van de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit ondervroeg StepStone, een van de toonaangevende jobsites in België, 286 transgender werknemers naar hun ervaringen op de werkvloer. Het Instituut hielp Stepstone om de enquête bekend te maken. Het onderzoek toonde aan dat een op vier transwerknemers ooit al een job verliet wegens een vijandige werkomgeving.

De StepStone-studie ‘Transgenders op de werkvloer 2017’ belicht de carrière-uitdagingen die trans* werknemers van Belgische ondernemingen vandaag de dag ondervinden. In het totaal spraken 286 transwerknemers over hun persoonlijke ervaringen op het werk en de aanzienlijke barrières die ze moeten overwinnen. Meer informatie vindt u in het persbericht dat Stepstone vandaag heeft verspreid.

Het Instituut is zich bewust van de problemen die transgender werknemers kunnen ondervinden. Daarom gaf het vorig jaar de ‘Gids ter begeleiding van transgenders op het werk’ uit. Deze publicatie richt zich specifiek op werkgevers, vakbonden en andere partijen die betrokken zijn bij de begeleiding van transgender personen op de werkvloer. De gids beantwoordt juridische en administratieve vragen omtrent transidentiteit op het werk en doet aanbevelingen voor een correcte behandeling van transgender werknemers.

Samen met het Transgender Infopunt lanceert het Instituut zelf binnenkort een enquête naar de situatie en ervaringen van transgenders. De vragenlijst zal van 1 mei tot 30 juni  beschikbaar zijn op www.transgenderinbelgium.be en zal peilen naar de ervaringen van transgenders op het werk, met familie en vrienden, gezondheidszorg,…