Boek 'Liefde met alle geweld' door Kris Smet

04 juni 2014

Liefde met alle geweld

Kris Smet stelde onlangs haar boek 'Liefde met alle geweld' voor, over geweld tegen vrouwen in de huiselijke kring. Ze werkte voor dit boek onder andere samen met het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Liefde met alle geweld

Kris Smet

 

Agressie tegen vrouwen in huiselijke kring

 

Kris Smet levert met dit boek niet alleen een aangrijpend document humain af maar ook, en misschien vooral, een scherpe schreeuw om gerechtigheid.

 

De hoeksteen van de samenleving, het warme nest, de veilige haven: het gezin lijkt wel de hemel op aarde. Onder die hoeksteen ligt helaas vaak puin, is de veilige haven zeer bedreigend. Duizenden meisjes en vrouwen zijn in ons land slachtoffer van huiselijk geweld. Het kan om slagen en verwondingen gaan, om seksueel misbruik, om psychische terreur, om allerlei vormen van mensonterend gedrag. Erover praten is vaak nog een taboe. Kris Smet doorbreekt dit taboe: ze heeft uit de mond van slachtoffers talloze gruwelijke verhalen opgetekend. Die slachtoffers komen uit hoog- en laagopgeleide milieus, arme en rijke, allochtone en autochtone. De stemlozen hebben een stem gekregen, eindelijk. En wat doet de samenleving?

 

Kris Smet beschrijft de inspanningen die geleverd worden om de slachtoffers te hulp te komen. Maar het is onvoldoende. Of niet echt doeltreffend. Huiselijk geweld staat op geen enkele politieke agenda bovenaan.

 

'Kris Smet bouwde zich een reputatie op met gedegen informatieve en documentaire bijdragen.'

De Standaard

 

‘Leest als een trein, is beklijvend en ontroerend en zal ons helpen om met meer alertheid, begrip en empathie naar deze problematiek te kijken. Want het kan ons allemaal overkomen.’ 

Marleen Temmerman

 

Kris Smet (1942) werkte bij de Vlaamse openbare omroep als presentator, journalist, regisseur en

producer. Met haar televisieprogramma’s verrichtte ze vaak baanbrekend werk in het bespreekbaar

maken van maatschappelijke thema’s. Ook vrouwenrechten liggen haar na aan het hart.

 

Liefde met alle geweld / Kris Smet

ISBN 978 90 223 2976 4 – 19,99 € - 264 blz. – Paperback

Uitgeverij Manteau

 

Pers & Promotie: Lies Maes - lies.maes@wpg.be

Marketing: Gert Vermeiren - gert.vermeiren@wpg.be