Lancering online kennisplatform over VGV

17 februari 2017

Op 16 februari ontving het Instituut de jaarlijkse vergadering van de Stratégies Concertées de lutte contre les mutilations génitales féminines (Overlegde Strategieën ter bestrijding van vrouwelijke genitale verminking (VGV)), in samenwerking met de verenigingen GAMS en INTACT. Dit was ook de  gelegenheid voor de officiële voorstelling en lancering in België van een door de Europese Unie gefinancierd Europees online kennisplatform (E-Learning) over VGV.

Dit platform is een interactieve online opleidingstool die toegankelijk is voor alle professionals (www.uefgm.org). Het is beschikbaar in verschillende talen, waaronder het Frans en het Nederlands, en bestaat uit 2 basismodules en 11 specifieke modules, opgedeeld in 6 luiken: gezondheid, asiel, politie en justitie, bescherming, onderwijs en media.

Het Instituut steunt deze nieuwe tool voluit en wil het daarom graag promoten bij zijn partners. De bedoeling is dat Belgische professionals het platform gaan raadplegen om zo de kennis over en de aanpak van VGV in België te verbeteren.

Van links naar rechts: Fabienne Richard (directrice van GAMS België), Khadidiatou Diallo (voorzitster en oprichtster van GAMS België), Michel Pasteel (directeur van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen), Stéphanie Florquin (coördinatrice van de Stratégies Concertées de lutte contre les MGF), Christine Flamand (cordinatrice van INTACT).