Let’s Make it Fifty-Fifty!

21 mei 2014

Een 50/50 wereld vraagt om een 50/50 beleid. En met gemiddeld 38 procent vrouwelijke gekozenen in België zijn we er nog niet. Met de verkiezingen in het vooruitzicht, pakt Amazone in samenwerking met de Vrouwenraad en met steun van het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen uit met een straffe Stem Vrouw!-campagne. We pleiten hiermee voor 50 procent vrouwelijke ministers en 50 procent vrouwen in topfuncties op de kabinetten.

76 politici, vrouw én man, ondertekenden het Stem Vrouw!-manifest. Samen met fotografe Lieve Blancquaert en creatief vernuft Peggy O. gingen we op zoek naar straffe gerenommeerde politici die zich 100 procent achter onze 50/50-boodschap wilden scharen.
We zochten en we vonden: Herman De Croo, Mark Eyskens, Willy Claes, Philippe Busquin en José Daras smukten zich op en lieten zich fotograferen met net dat ietsje meer.

Nu vragen we de kiezer even stil te staan in het stemhokje. Stem ook eens op een vrouw. Waarom? Omdat er heel wat straffe vrouwen op de kieslijsten staan nu zondag. Omdat tal van onderzoek uitwees dat gemengde teams betere resultaten boeken. En omdat het bovendien normaal, prettiger en zelfs efficiënter is.

De boodschap is glashelder: een evenwichtige v/m-verdeling van de politieke topmandaten in zowel de regeringen, de parlementen als de kabinetten, kan het beleid alleen maar ten goede komen.

DAAROM STEM IK VROUW. OMDAT WE ER NOG NIET ZIJN

Een initiatief van Amazone vzw, i.s.m. de Vrouwenraad, met steun van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

 Stem vrouw/Votez femmeStem vrouw/Votez femmeStem vrouw/Votez femmeStem vrouw/Votez femmeStem vrouw/Votez femme