Vrouwen en mannen in België. Genderstatistieken en -indicatoren. Derde editie

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen houdt de vinger aan de pols van alle evoluties naar meer (of juist minder) gendergelijkheid. Betrouwbare cijfers zijn immers de basis van een goed beleid. De bedoeling van deze publicatie is een uitgebreide verzameling genderindicatoren te bieden over uiteenlopende onderwerpen. Het is een naslagwerk voor wie op zoek is naar een stand van zaken. Gelijkheid en ongelijkheid liggen immers veel mensen nauw aan het hart en ook in de media is het een vertrouwd thema geworden.

In deze derde editie van Vrouwen en mannen in België vindt u opnieuw een uitgebreid overzicht van de belangrijkste genderindicatoren, ingedeeld in thematische hoofdstukken. Zoals in de voorgaande edities, worden alle cijfers toegankelijk toegelicht en voorzien van een duidelijke bronvermelding. Waar nodig wordt de methodologie achter de cijfers uitgelegd. U vindt eveneens aanwijzingen naar waar u terecht kan voor meer informatie.

Nieuw aan deze editie is dat ze enkel digitaal wordt uitgebracht, waardoor de hoofdstukken niet tegelijkertijd hoeven te verschijnen en gaandeweg geüpdatet kunnen worden, naargelang de beschikbaarheid van nieuwe cijfers. De volgende onderwerpen komen aan bod: bevolking, migratie, inkomen en armoede, betaalde arbeid, ondernemerschap, de combinatie arbeid-gezin, tijdsbesteding, besluitvorming, gezondheid, criminaliteit, partnergeweld, mobiliteit, opleiding en wetenschap en technologie.

Laatste update: 2020

Gratis downloaden

Bestellen