Welkom

Denk voor je doet!

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen op 25 november lanceerde het Instituut de campagne ‘Denk voor je doet’.

Leven als transgender zonder discriminatie

Met deze folder wil het Instituut transgender personen aansporen om zich voor elke informatievraag of klacht over hun rechten tot het Instituut te richten.

Nieuws

24/11/2015

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen op 25 november lanceert het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen de campagne ‘Denk voor je doet’. De campagne richt zich in de eerste plaats tot jonge mannen tussen 18 en 25 jaar.

20/11/2015

Naar aanleiding van ‘Transgender Remembrance Day’ herinnert het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen eraan dat de wet betreffende de ‘transseksualiteit’ dringend moet worden herzien aangezien deze voor transgender personen in strijd is met de mensenrechten.

 

16/11/2015

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft het overlijden vernomen van mevrouw Eliane Vogel-Polsky.

21/09/2015

Kersvers Anderlecht-speler Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan kwam eerder deze week onder vuur te liggen voor een foto die hij op sociale media had gepost. Op deze foto waren de hoofden van vier vrouwelijke supporters in de tribune van Anderlecht weggewist. De Egyptische speler biedt hiervoor nu zijn excuses aan, de betrokken partijen aanvaarden deze en sluiten de zaak hiermee af.

Statistieken

Partnergeweld

Percentage vrouwen en mannen dat aangeeft slachtoffer geweest te zijn van partnergeweld in de afgelopen 12 maanden (2009)

Meer statistieken