Website Zorgcentra na Seksueel Geweld online!

11 juli 2023

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen is verheugd u te kunnen meedelen dat de nieuwe website ‘Zorgcentra na Seksueel Geweld’ online staat!

Op deze website kunnen slachtoffers, hun steunfiguren en professionals terecht voor meer info over seksueel geweld en de Zorgcentra. Slachtoffers kunnen er via de hulpzoeker informatie vinden over wat de Zorgcentra voor hen kunnen betekenen, naargelang hun leeftijd en het moment waarop het seksueel geweld heeft plaatsgevonden. Op de website kunnen de publicaties (zoals de gids voor slachtoffers en deze voor steunfiguren) worden gedownload en zullen openstaande vacatures worden gepubliceerd. Ten slotte zullen er na verloop van tijd ook cijfers over de Zorgcentra ter beschikking worden gesteld; deze kunnen nu wel al worden bekeken via deze factsheet

De website is op dit moment beschikbaar in het Nederlands en Frans, maar binnenkort ook in het Duits en Engels.

We staan uiteraard steeds open voor feedback: onderaan de pagina’s voor slachtoffers, steunfiguren en professionals voorzien we een kleine enquête waarmee je als bezoeker input of suggesties kan geven om de website te verbeteren.

We hopen alvast dat we met de nieuwe website nog meer slachtoffers van seksueel geweld kunnen bereiken zodat iedereen die hier nood aan heeft, de weg vindt naar de Zorgcentra.