Subscribe to News Feed

Nieuws

Indien u op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en onze persberichten wil ontvangen, schrijf u dan in door een e-mail te sturen met in de onderwerpbalk "inschrijving communicaties".

U kunt zich op elk moment uitschrijven door opnieuw een e-mail te sturen met de vermelding "uitschrijven publicaties".

Er zijn 380 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1 - 10 van 380 resultaten

Het Instituut is op zoek naar een administratief deskundige (M-V-X).

Naar aanleiding van Internationale vrouwendag zet het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen graag iedereen die mee bouwt aan een gendergelijke samenleving in de bloemetjes.

Vrouwenbewegingen, organisaties ter bevordering van de gelijkheid van vrouwen en mannen en andere verenigingen ontwikkelen tal van projecten om de rechten van vrouwen en de gelijkheid van vrouwen en mannen te versterken. Om deze initiatieven te ondersteunen en te stimuleren lanceert de staatssecretaris voor Gendergelijkheid, mevrouw Sarah Schlitz, in 2023 “De straat is van ons”, een projectoproep ter verbetering van de zichtbaarheid van vrouwen in de openbare ruimte

De Brusselse arbeidsrechtbank heeft een werkgever veroordeeld die een werkneemster één dag na het einde van de ontslagbeschermingsperiode heeft ontslagen. Haar ontslag werd namelijk al tijdens de beschermingsperiode voorbereid en dat is verboden. Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen benadrukt dat zwangerschaps- en moederschapsdiscriminatie nog al te vaak voorkomt op de arbeidsmarkt.

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) op 6 februari werd een nationale campagne gelanceerd om de twee centra die multidisciplinaire zorg verlenen voor de gevolgen van VGV onder de aandacht te brengen en slachtoffers van VGV aan te zetten om zich aan te melden.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen sluit 2022 tevreden af. Het dankt al zijn medewerkers, die zich dit jaar inzetten voor gendergelijkheid op gebieden als de arbeidsmarkt, de publieke sfeer en de privésfeer.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen bestaat twintig jaar en lanceert een video om de lange weg naar gendergelijkheid in de verf te zetten. “Al te snel denkt men dat de strijd gestreden is.”

In 2014 speelde België een pioniersrol met de goedkeuring van de Seksismewet. Voor het eerst werden seksistisch gedrag en seksistische opmerkingen en beledigingen erkend als een misdrijf. Acht jaar later maakt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen de balans op: “De Seksismewet blijft nog te vaak dode letter”.

De correctionele rechtbank bevindt de Belgische ‘Tinder Swindler’ schuldig aan onder andere online afpersing, verkrachting en aantasting van de seksuele integriteit.

Eén op de tien volwassen gebruikers van sociale media werd al het slachtoffer van cyberpesten. Bij jongeren ligt dat cijfer dubbel zo hoog. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. 

Pagina's

1 - 10 van 380 resultaten