Routebeschrijving

Het Instituut bevindt zich in het gebouw van de FOD Tewerkstelling, Arbeid en Sociaal overleg. De hoofdingang van de FOD bevindt zich in de Ernest Blerotstraat (verbindingsstraat tussen het Hortaplein en de Barastraat). Bezoekers moeten zich aanmelden aan het onthaal.

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg bevindt zich vlakbij het Zuidstation en is dus makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. U kan het gebouw bereiken met de trein, metro, bus, tram of wagen.

Met de trein

Stap uit in het Zuidstation en neem de uitgang "Hortaplein". Het gebouw van de FOD bevindt zich recht tegenover deze uitgang.

Met de metro

Neem de metrolijn 2 (Simonis-Delacroix). Stap uit in het metrostation "Zuidstation" en volg de uitgang "Zuidertoren". Het gebouw van de FOD bevindt zich nabij deze uitgang. U kan ook het station doorkruisen en de uitgang "Hortaplein" nemen. Het gebouw bevindt zich recht tegenover deze uitgang.

Met de bus

De lijnen 27, 49, 50 en 78 van de STIB hebben een halte aan het Zuidstation. De lijnen HL, 116, 117, 118, 134, 136, 137 en 144 van De Lijn passeren ook aan het Zuidstation (Paul Henri Spaaklaan). De lijnen W, WI, 123 en 365a van de TEC hebben een halte op de Fonsnylaan.  

Met de tram

De tramlijnen 4, 23, 32, 55, 81 en 82 hebben een halte in de overdekte straat voor trams en bussen langs het Zuidstation ofwel in het ondergrondse metrostation. Neem de uitgang "Zuidertoren" of "Hortaplein" om de FOD te bereiken.

Met de wagen

Volg de richting "Zuidstation" op de kleine ring. De FOD beschikt over gereserveerde parkeerplaatsen in de ondergrondse openbare parking Q-Park naast het gebouw. Volg de signalisatie "FOD Federale Overheidsdiensten" in de parking tot niveau -6. Aan de slagboom op niveau -4 moet u uw parkingticket gebruiken. Rij door tot -6 en parkeer uw wagen in een van de plaatsen voorbehouden voor WASO.
Vergeet uw ticket niet mee te nemen en het te laten valideren aan het onthaal van de FOD voor uw vertrek. Daarmee kan u de slagboom op niveau -4 en aan de uitgang passeren.