Routebeschrijving

U vindt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen op het Victor Hortaplein 40 in 1060 Brussel (Sint-Gillis). Het ligt vlakbij het Zuidstation en is dus makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bekijk de wegwijzer

Met de trein

Volg in het Zuidstation de borden ’Hortaplein’. Verlaat het station via uitgang 1C of 1D in de Hortagalerij. De ingang van het Instituut bevindt zich recht tegenover deze uitgang.

Met de metro

Stap uit in het metrostation ‘Zuidstation’ (lijnen 2 en 6) en volg de uitgang ‘Zuidertoren’. Bij de uitgang (met de Zuidertoren achter u) zal u de taxiplaats zien. Ga ernaar toe en stap ongeveer 50 meter verder. Loop vervolgens langs het gebouw tot u de ingang aan het einde van het Hortaplein bereikt.

Met de bus

  • STIB: bussen 48, 49, 50 en 78 hebben een halte in de overdekte straat voor trams en bussen langs het Zuidstation. Neem de richting Europaplein of Zuidertoren en volg de richtlijnen zoals hierboven aangegeven (metro).
  • De Lijn: bussen 116, 117, 118, 136, 137, 140, 141, 142, 144, 145, 170 en 171 hebben een halte op de Paul Henri Spaaklaan. Begeef u vandaar naar het Zuidstation en neem de eerste straat rechts.
  • TEC: bussen W, 123 en 365a hebben een halte op de Fonsnylaan. Doorkruis vandaar het Zuidstation en neem de uitgang ‘Hortaplein’. Verlaat het station via uitgang 1C of 1D in de Hortagalerij. De ingang van het Instituut bevindt zich recht tegenover deze uitgang.

Met de tram

Tramlijnen 81 en 82 hebben een halte in de overdekte straat voor trams en bussen langs het Zuidstation. Neem de richting Europaplein of Zuidertoren en volg de richtlijnen zoals hierboven aangegeven (metro).

Tramlijnen 3, 4 en 51 hebben een halte in het ondergronds metrostation van het Zuidstation. Neem de uitgang ‘Zuidertoren’ en volg de richtlijnen zoals hierboven aangegeven (metro). 

Met de wagen

Naast het gebouw bevindt zich een ondergrondse openbare parking Q-Park. U kan gratis parkeren op verdieping -6. U neemt hiervoor een ticket dat u op verdieping -4 moet laten valideren aan een automaat, waarna u kunt doorrijden tot verdieping -6. 

Full screen